Leteszteltük az iPhone 7 vízállóságát! Lássuk, mennyi ideig tart

Az iPhone 7/7 Plus az első olyan iPhone, mely vízálló, így akár az esőben is nyugodtan nyomkodhatjuk vagy a nyaralás során a víz alatt is készíthetünk vele képeket. Vagy mégsem? Szakértőink a saját iPhone 7 készülékeiken tesztelték az Apple által állított vízállóságot, a teszt eredménye pedig magáért beszél…

Az iPhone 7 és az IP67 tanúsítvány

Mint már említettük, az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus az első olyan Apple telefon, mely megkapta az IP67 tanúsítványt. Hogy ez mit jelent? Ez a hatodik, azaz legmagasabb tűrésfok a mobiloknál. Azt jelenti, hogy az iPhone 7 teljes védettséget élvez a portól és 1 méter mély vízben akár harminc percig is maradhat, mielőtt beázna a készülék.

iPhone 7 fulladt

Mit bír az iPhone 7 valójában?

Az interneten jó néhány olyan videót láthatunk, melyek azt bizonyítják, hogy az iPhone 7 vízálló, kibírja, ha például beleesik egy kád vízbe, vagy a tengerparton a hullámok közé. Ám ennek ellentétjére is van példa. A legegyszerűbb talán az, ha mi magunk teszteljük le a vízállóságot, ám mivel a legolcsóbb iPhone 7 is több mint 200 000 forintba kerül, ezért óvatosan a próbával!

Hogy néz ki az iPhone 7 vízállósága a gyakorlatban?

Bizony könnyen előfordulhat, hogyha vízbe esik az iPhone 7 készülékünk, akkor ha meg is ússza a pancsolást, egy kevés folyadék szivároghat a készülék belsejébe, ahogy a képeken is látható, és ez hosszútávon akár zárlatot vagy más belső meghibásodást is okozhat a készülékben – ezt pedig érdemes lenne elkerülni, nem igaz?

Ha biztosra akarsz menni és mindenképp víz alá szeretnéd meríteni a telefonodat, akkor a kínálatunkban számtalan remek tokot találhatsz, melyekkel akár 40 méter mélységbe is viheted a telefonodat anélkül, hogy beázna. Nem érdemes a szerencsére bízni a telefonod használhatóságát, az már biztos.

Atazott iPhone 7

Bár szeretnénk hinni az IP67 tanúsítványnak, ám a gyakorlatban azt látjuk, hogy az iPhone 7 és iPhone 7 Plus csupán akkor vízálló, ha például beleejtjük a vízbe és gyorsan ki is kapjuk onnan, ám ha víz alatti fényképeket vagy videókat szeretnél készíteni, akkor érdemes előtte inkább egy extra ellenálló tokot beszerezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük