Vezeték nélküli töltőállványok és FOD funkció

A vezeték nélküli töltés néhány évvel ezelőtt teljes sci-finek tűnt. Manapság már azonban napi szinten találkozunk vezeték nélküli töltőkkel. Akár kerek vezeték nélküli töltők formájában, amelyek leggyakrabban a íróasztalokon vagy az ágy mellett vannak, elegáns töltőállványok formájában, vagy beépített töltők formájában a kávézókban, éttermekben vagy repülőtereken. Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen vezeték nélküli töltés létezik, és mire érdemes vigyázni. Nézzük meg azt is, hogy mi az a FOD szolgáltatás, és miért mentheti meg a telefonját.


Vezeték nélküli töltőállványok mint különböző eszközök töltési központja

A mai Apple termékek felhasználói gyakran választanak dizájnos és luxust töltőállványt. A vezeték nélküli töltőállványok gyakran olyan töltőállványként szolgálnak, ahol az összes otthoni Apple készüléket feltölthető. A leggyakoribbak az iPhone, az Apple Watch és az AirPods vezeték nélküli fülhallgatók. Mindezek az Apple eszközök támogatják a vezeték nélküli töltést. A felhasználók többsége ezután a hagyományos töltőket csak utazás esetén használja.

Különböző típusú töltések egy töltőállványon

Különböző vezeték nélküli töltőállványok, különböző töltéstípusok kombinációjával rendelkeznek. Elsősorban fontos megemlíteni, hogy mindig tartalmaznak legalább egy vezeték nélküli Qi töltőt, amely általában az iPhone -hoz tartozik.

A következő rész az Apple Watch töltésére szolgáló mágneses töltőfelület. Bár ez a töltés is elvileg vezeték nélküli, de ez egy más technológia mint az említett Qi töltés. Ezért itt nem lehet feltölteni az iPhone vagy az AirPods eszközöket.

Néhány állványon több eszközt lehet tölteni vezeték nélküli töltővel vagy egy további Lightning csatlakozóval rendelkeznek. A töltő ezen része általában az AirPods fülhallgató töltésére szolgál.

Ha azonban ezzel az állvánnyal szeretné tölteni az AirPod -okat, meg kell győződnie arról, hogy az AirPods vezeték nélküli töltőtokban van. Ha nincs ilyen típusú tokja, külön megvásárolható fülhallgató nélkül. Ha AirPods Pro -val rendelkezik, a tok biztosan támogatja a vezeték nélküli töltést. Ha biztos akar lenni benne, vagy nem szeretne töltőtokot vásárolni, javasoljuk, hogy válassza az említett Lightning konektorral kínált változatok egyikét.

Fontos FOD funkció

Egyes vezeték nélküli töltőállomások FOD funkcióval vannak ellátva. Ez a Foreign Object Detection rövidítése. Az “idegen tárgyak észlelése” szó szerinti fordítás pontosan meghatározza ezt a funkciót.

Mivel a vezeték nélküli töltés az elektromágneses indukció elvén működik, a vezeték nélküli töltő és a készülék között lévő bármilyen nem kívánt fémtárgy fatális következményeket okozhat. És nem számít, hogy egy pénzérméről vagy gemkapocsról van e szó.

Az FOD funkcióval rendelkező töltők észlelik, hogy nem kívánt tárgy lép a töltési mezőbe, és ebben az esetben a töltést időben leállítják.

Töltési sebesség

Az egyszerű vezeték nélküli töltők támogatják az 5 W-os töltési sebességet. A jobb minőségű vezeték nélküli töltők a 7,5 W-ot képesek kezelni. Minden vezeték nélküli töltést támogató iPhone – az iPhone 11-ig (beleértve), vezeték nélkül tölthető akár 7,5 W sebességgel.

Az iPhone 12 az eddigi leggyorsabb vezeték nélküli töltési sebességet támogatja, 15 W-ig. A kompatibilis vezeték nélküli töltőn kívül azonban elég erős adaptert is ki kell választania.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük