Legyen neked is mozgó háttered az iPhone-on!

Ha igazán izgalmas újdonságot szeretnél a telefonodra, akkor próbáld ki a mozgó háttereket! Manapság már lehetőség van a live fotók háttérként való beállítására, ráadásul, különböző animációs alkalmazások segítségével még az egyszerű fotóidat is mozgásra bírhatod. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz mozgó háttereket!

Mozgassa a képet az iPhone-on

Hogyan készíts mozgó iPhone hátteret?

2017 egyik legtöbb díjjal jutalmazott iPhone és iPad alkalmazása volt a Plotaverse – nem is csoda, hiszen még a kezdők is fantasztikus mozgó képeket készíthetnek a segítségével, melyeket a későbbiekben akár mozgó háttér, videó vagy gif formájában is felhasználhatunk. Szeretnél animációkat készíteni a kedvenc fotóidból? Csupán az alábbi pontokat kell követned:

 1. Töltsd le a Plotaverse alkalmazást az App Store-ból
 2. Érdemes induláskor megnézni az alkalmazás bemutatóját, hogy egyszerűbben tudj boldogulni a későbbiekben. Ezután válaszd ki az animálandó képet és indulhat is az alkotás!
 3. Ha betöltődött a fotó, először a Mask menüpontra kattints, ezután jelöld ki a fotón azokat a területeket, melyeket semmiképp sem szeretnél animálni.
 4. Ezután az Animate menüpontra kattintva elkezdheted az animálást. Amerre végighúzod az ujjad a mozgó pontokon, ott utána kis nyilak jelzik majd, hogy a kép adott része milyen irányba mozdul majd el.
 5. Ha Lejátszás menüpontra kattintasz, akkor elindul a kép lejátszása. Amennyiben további szerkesztésre lenne szükség, folytasd a menüpontok felfedezését.
 6. Megfelelő a mozgó háttered? Kattints a megosztás menüpontra, ahol kiválaszthatod, hogy videóként, gifként vagy akár Plotaverse fájlként szeretnéd menteni az elkészült animációdat.

Néhány tipp a még jobb mozgó iPhone hátterekért

Szeretnél minél jobb minőségű mozgó hátteret készíteni? Érdemes játszani a Plotaverse különböző beállításaival, hiszen rengeteg ingyenes és fizetős lehetőség áll a rendelkezésünkre. Talán a legegyszerűbb az animálás során, ha változó hosszúságú vagy irányú nyilakat húzol. Izgalmas végeredmény származhat belőle.

Vigye az ipad háttérképét

Mindemellett a lejátszás során be tudod állítani az animáció gyorsaságát, illetve különböző effekteket is hozzárendelhetsz a már meglévő videókhoz. Persze, ha a maximumot szeretnéd kihozni a mozgóképeidből, akkor érdemes prémium előfizetést választani, melynek segítségével eltűntethetjük a Plotaverse logót az elkészült alkotásunkról, illetve különböző exkluzív tartalmakat is elérhetünk.

Hogyan állítsd be az elkészült mozgó háttereket?

Az elkészült mozgó háttereket pedig könnyedén beállíthatod, csupán a következő lépéseket kell követned:

 1. Lépj be a Fotók menüpontba
 2. Keresd ki az elkészült mozgó fotódat
 3. A bal alsó sarokba kattintva felugró menüből válaszd ki, hogy Beállítás háttérként
 4. A megjelenő előnézetben is láthatod a mozgást, ha hosszan nyomod a hátteret. Fontos, hogy beállítás előtt ellenőrizd, hogy Live Photo pontra legyen állítva a készüléked
 5. Nyomd meg a beállítást és válaszd ki, hogy fő- és/vagy zárolt képernyőnek szeretnéd a hátteret
 6. Kész is vagy: ezentúl mozgó háttér fog fogadni, ha bekapcsolod a telefonodat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük