Le tudod kapcsolni az iPhone-t, ha a gomb nem működik!

Néha előfordul, hogy olyan belső hiba jelentkezik az iPhone-oknál, melynek folytján a be/kikapcsológomb nem reagál vagy épp a főgomb nem érzékeli az érintésünket. Ilyenkor sem kell csüggednünk, hiszen könnyedén újraindíthatjuk a telefont, sőt akár a virtuális főgomb segítségét is kérhetjük!

Hogyan kapcsolja ki az iPhone-t egy gomb nélkül

Kikapcsolás a rendszerbeállítások segítségével

Csak kevesen tudják, de egyetlen gombnyomás nélkül is könnyen lekapcsolható az iPhone, csupán szemfülesnek kell lenned. Az Apple az olyan problémák megoldására találta ki az alábbi megoldás, mint amikor nem reagálnak a nyomógombok és akár a sürgősségi újraindítás sem elérhető. Nézd csak milyen egyszerű!

 1. Nyisd meg a Beállításokat
 2. Válaszd az Általános menüpontot
 3. Görgess lefelé
 4. Kattints a Kikapcsolásra (a lista legalján)

De hogyan kapcsold vissza a telefonodat, ha nem működik a bekapcsológomb? Erre is van egy megoldásunk! Ha töltőre rakod a kikapcsolt iPhone-odat, be fog kapcsolni, így akkor is használhatod, ha a bekapcsológomb nem működne. Ha pedig a főgombbal problémád akadna, amíg nem javíttatod meg a telefonodat, addig az Assistive Touch helyettesítheti azt.

Zárd le a képernyőt gombok nélkül!

Röviden az Assistive Touch egy virtuális főgomb, melynek segítségével mindent elvégezhetsz, amit a valós főgombbal is tennél: elérheted a vezérlőközpontot, megnézheted az értesítéseidet, előhívhatod Sirit vagy akár egyéni lehetőségeket is beállíthatsz. Például, így kapcsolhatod be az Assistive Touchot és zárhatod le a készüléked képernyőjét egyetlen gombnyomás nélkül:

 1. Nyisd meg a Beállításokat
 2. Válaszd az Általános menüpontot
 3. Kattints a Kisegítő lehetőségekre
 4. Görgess körülbelül a menü közepéig
 5. Kapcsold be az Assistive Touchot
 6. Ha bekapcsolt az Assistive Touch, csak nyisd meg
 7. Válaszd a készülék a Készülék zárolását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük