Mi az az iPhone gyorstöltés és hogyan kell használni?

Sokat használod a telefonodat? Állandóan úton vagy, rohansz és nincs időd megvárni, hogy feltöltsön az iPhone akkumlátora? Akkor a gyorstöltést neked találták ki, hiszen ezzel a technológiával akár 25 percen belül 50%-ra töltheted fel a mobilodat. Ráadásul, az iPhone 8-nél és az annál még újabb iPhone készülékeknél is használható a gyorstöltés. Megmutatjuk, hogyan!

iPhone - milyen gyorsan töltődik

Gyorstöltés az iPhone készülékekhez?

Alapjáraton egy 5W adapterrel érkezik minden új iPhone az Appletől. Ez megfelelő abban az esetben, ha éjjelre felteszed a telefonod töltésre, ám ha gyorsabban kell tölteni, ez nem lesz elég. Ehhez egy nagyobb erősségű és egyben méretű töltő lenne szükséges, ami valószínűleg nem fér(ne) bele az iPhone dobozába.

iPhone - gyors töltés

 

Egyes felhasználók úgy gondolják, hogy elegendő egy iPad adapter 12W-os teljesítménye, ám ha igazán gyorsan szeretnéd tölteni a készülékedet, akkor válassz inkább egy 29W-os USB-C végű csatlakozót, ami lehetővé teszi az iPhone készülékek gyorstöltését, így az iPhone 8 esetében 30 perc alatt, míg a legújabb esetében 25 perc alatt 50%-ra töltheted az akkumlátort.

Gyortöltés az iPhone XS és iPhone XS Max

Különböző tesztek kimutatták, hogy igencsak érdemes gyorstöltést használni, hiszen iPhone XS / XS Max esetében az első 15 percben a zseblámpát töltötte fel 1/3-ig ez a megoldás, majd a következő negyedórában egészen 58%-ig lett feltornázva az akkumlátor szintje. A következő félórában elérte a 78%-ot, a teljes 100%-hoz pedig 1 óra 50 percre volt szükség. Az iPhone X esetében ez kb. két órát vett igénybe.

iPhone - Gyors vezeték nélküli töltés

Gyorsabb iPhone 8 és 8 Plus töltés

Az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus voltak az első iPhone készülékek, melyek támogatják a gyorstöltést. Az iPhone 8 Plus 2 675mAh akkumlátorát 30 perc alatt 50%-ra tornázhatjuk fel és 1,5 óra alatt maximumra érhet az aksi töltöttsége. Az iPhone 8 esetében pedig egy 29W-os töltő 1 óra és 20 perc alatt tölti fel teljesen a telefont.

iPhone - gyors töltés

Mit tehetünk a régebbi telefonokkal?

Az iPhone 8-nál régebbi készülékek nem támogatják a gyorstöltést. Igazából nincs is szükség rá, hiszen az iPhone 7 Plus akkumlátorát kb két és fél óra alatt tudjuk maximumra tölteni, a kisebb modelleket pedig alig két óra és 15 perc alatt. Ez szinte megegyezik a gyorstöltések idejével, így nincs szükség 12W vagy jobb 29W-os töltőkre.

Hogyan kell tölteni iPhone gyors

Akkor miért annyira fontos ez a lehetőség az újabb iPhone modellek esetében? Mivel az akkumlátoruk jelentősen nagyobb, az iPhone 8 akkumlátora 1821m, az iPhone XS 1000mAh-rel nagyobb akkumlátorral bír, míg a legerőteljesebb készülék, az iPhone XS Max akkumlátora -rel nagyobb. Éppen ezért a töltés meggyorsítására van szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük