Nemcsak a magyar App Store-ból tölthetsz le iPhone-ra

Előfordul, hogy már régóta hiába várunk egy játékra vagy alkalmazásra, hogy megérkezzen a magyar App Store-ba. Előfordulhat, hogy más régiókban letölthető az adott app, ám az ország-korlátozások miatt nekünk esélyünk sincs rá. Vagy mégis? Most megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak, ha külföldi App Storeból szeretnél alkalmazásokat telepíteni!

Így tudsz letölteni egy másik ország App Store-jábó

Ahhoz, hogy hozzáférj egy másik országbeli App Store-hoz, több lehetőséged is van, akár iTunes-ot használva, akár a mobilodról megoldhatod a letöltést, csupán egy kis leleményesség kell hozzá. Az egyik megoldás az, hogyha az iTunes-ba belépve készítesz egy másik országban lévő Apple ID-t. Csupán néhány lépést kell követned hozzá:

  1. Nyisd meg az iTunes legfrissebb verzióját a számítógépeden, majd nyisd meg az App Store fület. Görgess le és a jobb alsó sarokban kattints a zászlóra.
  2. Válassz egy országot – érdemes Kanadát, Új-Zélandot vagy a Fülöp- Szigeteket választani, hiszen ezek angol nyelvű felületek, ahol rengeteg, tesztelés alatt lévő alkalmazás megjelenik.
  3. Regisztrálj az adott ország App Store-jában bármilyen e-mail címmel (kivételt képez ez alól a már használatban lévő Apple ID e-mail címed). A fizetési adatok megadásánál a “None” opciót válaszd.
  4. Ha kész a regisztráció, jelentkezz be az App Store-ba az új fiókoddal.
  5. Töltsd le az alkalmazásokat, melyeket szeretnél. Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a módszerrel csakis ingyenes alkalmazásokat tudsz letölteni.
  6. Csatlakoztasd a telefonodat az iTunes-hoz és a letöltött alkalmazásokat már másolhatod is a telefonodra.

Hogyan lehet letölteni az alkalmazásokat egy külföldi alkalmazásboltból?


Lehet, hogy érdekel: Vigyél magaddal filmeket az iPhone-on és az iPad-en


Telefonon is tudsz App Store-t váltani!

Akkor is elérhetsz Magyarországon kívüli App Store-okat, hogyha nincs nálad számítógép, csupán az iPad vagy az iPhone. Bár a fiókok közti váltogatás néha körülményes lehet, ha mindenképp szeretnél más országokban lévő App Storeból letölteni, akkor az alábbi lépéseket kell követned:

  1. Jelentkezz ki az iCloudból a Beállítások – iCloud menüpont alatt. Az iPhone jelezni fogja, hogy minden iCloudon tárolt képed, dokumentumod és információd törölve lesz a telefonról. Érdemes tehát ezeket az adatokat a telefonodon tárolni, hogyha sűrűn váltogatni szeretnél az Apple ID-kon kívül.
  2. Készíts egy új fiókot a Beállítások – iCloud – új Apple ID készítése menüpont alatt.
  3. Hitelesítsd a fiókodat. Ehhez az Apple által küldött e-mailben a hitelesítő linkre kell kattintanod.
  4. Lépj be az App Store-ba, a főoldal legalján a Bejelentkezésre kell kattintanod, ekkor kell kiválasztanod az új fiókodhoz kapcsolandó országot. Fogadd el a felhasználási feltételeket és indulhat is a letöltés.

Bár érdekes letölteni olyan alkalmazásokat, melyek nálunk nem elérhetők, mégis fontos megjegyezni, azonban, hogy vannak olyan esetek, melyek során az ezeket a módszereket használó felhasználók azt jelentették, hogy az Apple befagyasztotta a fiókjukat a telefonon 90 napra, így érdemes csupán akkor használni ezt a módszert, ha tényleg nagyon-nagy szükséged van az adott alkalmazásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük