Az akkumulátor állapotának ellenőrzése a MacBook-on

A MacBook -ot szinte minden nap használja. Akár munkára, az iskolában, akár szórakozásra mint például sorozatok nézésére. Az Apple notebook jól ismert az akkumulátor kiváló és hosszú élettartamának köszönhetően, ami hosszú órákon keresztül elegendő, amíg a töltőt csatlakoztatni kell. Természetesen a MacBook akkumulátora is korlátozott elettartamú. Megmutatjuk, hogyan tudja ellenőrizheti az akkumulátor állapotát a MacBook -on, és hogy jó e még vagy már cserét igényel.


Akkumulátor ciklusok

Az első érték, amelyet közvetlenül a Mac OS rendszerben talál, az akkumulátor ciklusok pontos száma. Amint azt az iPhone akkumulátor ciklusairól szóló cikkben kifejtettük, a töltési ciklus akkor megy végbe, amikor az akkumulátor teljes potenciálját eléri. Ez azt jelenti, hogy 100% -ról 0% -ra merül, majd 100% -ig töltődik. Egyéb lehetőségek, mint például a szakaszos töltés az említett cikkben szintén megtalálható. Minél nagyobb az akkumulátor ciklusainak száma, annál alacsonyabb az akkumulátor élettartama töltésenként.

Jak zjistit počet cyklů baterie na iPhonu

1. Kattintson a bal sarokban levő  ikonra -> “A Mac névjegye”

2. Kattintson a “Rendszerjelentés”

3. Bal oldalt válassza “Teljesítmény” és keresse meg “Ciklusszámláló”

Hogyan lehet könnyebben megtalálni az akkumulátor állapotát a MacBook -on?

Ez az eljárás bonyolultnak tűnhet, és önmagában a ciklusok száma nem mond sokat az akkumulátor állapotáról. Van azonban egy módja annak, hogy megtudja az akkumulátor ciklusok számát és annak jelenlegi állapotát a CoconutBattery segítségével. Korábban már írtunk erről az alkalmazásról. iOS készülékekkel is kiválóan működik. Az alkalmazást közvetlenül a gyártó weboldaláról itt letöltheti.

Az alkalmazás megnyitásakor azonnal az összes akkumulátorra vonatkozó információ rendelkezésére áll. Az áramellátási információk mellett láthatja, hogy mikor készült a MacBook. A grafikusan ábrázolt “Design Capacity” információ fontos az Ön számára. Itt láthatja, hogyan mennyire elhasználódott az akkumulátor a kezdeti állapothoz képest.

Ha az akkumulátor kapacitása már jelentősen csökkent, de továbbra is képes normálisan működni, az alkalmazás sárga színnel jelöli a grafikont. A fő probléma ebben az esetben az akkumulátor rövid élettartama. Ha az akkumulátor nagyon rossz, ez a grafikon piros színnel jelenik meg, és fontos az akkumulátor cseréje, hogy továbbra is megfelelően használhassa a MacBook-ot.

Bízzon az intuíciójában

Ha információt keres arról, hogy hogyan lehet megtudni az akkumulátor állapotát a MacBook -on, valószínűleg már problémákat tapasztal az akkumulátorral kapcsolatban. Valószínűleg azt vette észre, hogy az akkumulátor nem tart olyan hosszú ideig, mint megszokta. És leginkább erre kell hagyatkoznia. Az olyan információkat, mint a ciklusszám vagy az eredeti kapacitáshoz viszonyított százalékos arány, a notebook az akkumulátorchipből szerzi be. Ez az információ azonban nem mindig teljesen pontos.

Ha már kicserélte az akkumulátort, mindenképpen kalibrálja azt.

A MacBook akkumulátor kalibrálása meghosszabbítja az élettartamát és pontosságát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük