Qualcomm QC és Power Delivery töltők – ismeri a különbséget?

Az okostelefonokban régebben 2000 mAh -nál kisebb kapacitású akkumulátorok voltak. Az ilyen akkumulátor kényelmes töltéséhez elegendőek a hagyományos töltők, amelyek általában 1A töltőáramot használnak. Az egyamperes töltővel viszonylag egyszerűen és gyorsan feltöltheti például az iPhone 4 készüléket. Az Apple azonban ugyanezt a töltőt adta az iPhone XS -hez is. Biztosan ön is találkozott azzal, hogy ennél az töltőkapacitásnál az akkumulátort több órán keresztül kellet tölteni, ami sokunk számára igazán kellemetlen lehet, és ezért gyorsabb töltőket keresünk. Tudja, hogy mi a különbség a Qualcomm QC és a Power Delivery gyors töltési technológia között?


A Qualcomm QC és Power Delivery maximálisra gyorsíthatja a töltést

A Qualcomm Quick Charge és a Power Delivery a sok gyors töltési protokollok egyike, amelyekkel manapság találkozhatunk. Érdemes lesz azzal kezdeni, hogy hol használják ezeket a töltési protokollokat.

Honnan származnak ezek a szabványok?

A Quick Charge – ot a jól ismert Qualcomm cég hozta létre, amely egyéb alkatrészeket is gyárt mobil eszközökhöz. Leggyakrabban a protokoll 2.0 vagy 3.0 verziója van használva. Ennek a protokollnak már van 4. verziója is, amely akár 2,5-szeresére növelheti a töltési sebességet egy normál töltőhöz képest. A Qualcomm Quick Charge -ot olyan márkájú okostelefonok és tabletek használják, mint a Samsung, Xiaomi, LG és más telefonok, általában Android rendszerrel.

A Power Delivery egy olyan protokoll, amelyet az Apple fejlesztett ki, és természetesen az “alma” töltők használják. Ennek köszönhetően nagyobb sebességgel töltheti készülékeit, akár 18 W -os töltőteljesítménnyel. Használhat azonban erősebb adaptert is. Maga az áramellátás felismeri az áram beállításának módját, hogy az nehogy  tönkre tegye az eszközt. A Power Delivery gyors töltés funkcióval az iPhone 8 és 8 Plus óta találkozhatunk. Ezért az összes újabb készülék támogatja ezt a típusú töltést is.

Hogyan vásárolhatok Qualcomm QC és Power Delivery töltőt?

Ezt a termékleírásban gondosan ellenőrizni kell! A legtöbb gyorstöltőt Qualcomm Quick Charge névvel jelölik. A részletes leírásában elolvassa, hogy más szabványokat is ismer e, mint például a Power Delivery szolgáltatás (gyakran “Apple töltési protokoll” -ként vagy “az Apple gyors töltésével kompatibilis” néven is jelölik). Egyszerűen fogalmazva – a legtöbb töltőadapter támogatja az összes gyors töltési szabványt.

Ha azonban csak a Qualcomm QC -t említik, és a leírásban nem említik az energiaellátást, akkor nagyon valószínű, hogy ezzel a nagysebességű töltővel nem fogja tudni tölteni az iPhone -t vagy az iPad -et.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük