A MacBook akkumulátor kalibrálása meghosszabbítja az élettartamát és pontosságát

Az akkumulátor nagyon sajátos dolog. Elsődlegesen a készülékeink energiaellátásával függ össze, melyek anélkül működnek, hogy az áramellátásról kellene gondoskodnunk. Ennek számtalan előnye van, és lehetővé teszi, hogy mindig magunkkal vihessük a készülékeket. Ezért a MacBook akkumulátorának kalibrálását nem szabad elhanyagolni a notebok élettartamának meghosszabbítása érdekében. Nézzük meg, hogy mi a teendő.


Kalibrace baterie v MacBooku

Miért kell kalibrálni a MacBook akkumulátort?

A MacBook akkumulátor kalibrálásának legfontosabb oka az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása. Az akkumulátor így teljes kapacitását felhasználja az elektromos feszültség tárolására. Egy másik vitathatatlan ok, hogy a kalibrálás elvégzése után az akkumulátor jelző sokkal pontosabb lesz.

Tehát hogyan kell kalibrálni?

1. Töltse fel az akkumulátort 100% -ra

Az akkumulátor 100% -os feltöltése után is javasoljuk, hogy a töltőt még legalább 2 órán át csatlakozva hagyja.

2. Merítse el az akkumulátort 0% -ra

Merítse le az akkumulátort a teljes minimunra. A MacBook értesíti, hogy hamarosan kikapcsol. De hagyja figyelmen kívül ezt az üzenetet, és hagyja, hogy teljesen lemerüljön. Hagyja az akkumulátort legalább 20 percig lemerülve.

3. Újra töltse fel az akkumulátort 100% -ra

Csatlakoztassa a töltőt és töltse fel újra az akkumulátort 100% -ra.

4. Az akkumulátor kalibrálása befejeződött.

Mi történik közben?

A folyamat során az akkumulátor teljes kapacitása felhasználásra kerül. Ez lehetővé teszi a MacBook számára, hogy jobban meghatározza az akkumulátor kapacitását és elhasználódását, ha ismeri annak határait a teljes feltöltéstől a teljes lemerülésig.

Hasolnó cikk:

Jak zjistit počet cyklů baterie na iPhonu

Milyen gyakran kell kalibrálni az akkumulátort a MacBook -ban?

Javasoljuk, hogy havonta egyszer végezze el az akkumulátor kalibrálását. Azonban legalább félévente egyszer ajánlott. De feltétlenül alkalmazza ezt az eljárást ha akkumulátort cserélt a MacBook -ban, és akkor is, ha teljesen új.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük