A régi iPhone modellek is tölthetők vezeték nélkül

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.hu/blog/iphone-vezetek-nelkuli-toltes">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Az iPhone 8, 8 Plus és X megjelenésével az Apple bevezette a vezeték nélküli töltést telefonjaihoz. Ám azt tudtad, hogy akár a régebbi, alumínium házzal borított készülékeket is töltheted így? Bizony, csupán egy vezeték nélküli töltőre és egy vele kompatibilis vevőre lesz szükséged! Sőt, akár egy egyszerű tokkal is feltöltheted már iPhone 5, SE, 6 vagy 7 készülékedet.

Csak egy Qi töltő kell a vezeték nélküli töltéshez

Első lépésként szükséged lesz egy töltőre, ami támogatja a Qi (vagyis más néven a vezeték nélküli) technológiát. Ezek legtöbbször köralakúak, de más formában vagy akár tartóként is érkezhetnek. Talán a legegyszerűbb, legelegánsabb mégis ez a megoldás, hiszen csak le kell raknod rá a telefonodat és könnyedén böngészhetsz rajta akár töltés közben is.


Mindez vezeték nélküli töltéshez


Több színben és formában is megtalálhatod ezeket a töltőket az oldalunkon. Egy átlátszó vagy akár monokróm design remekül beillik még a legminimalistább lakásba vagy irodába is. Ha pedig hirtelen több telefont szeretnél tölteni, akkor érdemes kirpbóálnod az Itian töltőt, amelyre egyszerre két készüléket is elhelyezhetsz.


Ám fontos megjegyezni, hogy egy iPhone 7, 6 vagy 5 (bármelyik modellről is beszélünk), nemcsak egy vezeték nélküli töltőre, hanem egy vevőre is szükséged lesz, a kettő egymás nélkül nem működik, hiszen a régebbi modellek, melyeket már említettünk, nem támogatják a vezeték nélküli technológiát.


A régi iPhone-ok töltésének titka: vezeték nélküli vevő

Az egyik legfontosabb nem is maga a töltő, hanem a speciális vevő, ami a vezeték nélküli töltéshez szükséges hullámokat fogadja. Ezek a vevők olyan kicsik, hogy szinte bárhova lerakhatod őket, csupán egy lightning csatlakozóra lesz hozzá szükség. Ezek a vevők minden vezeték nélküli töltővel kompatibilisek és otthon, az irodában vagy egy hotelben is csatlakozhatsz velük a töltő állomásokhoz.

A Qi vevő csatlakoztatásával könnyedén töltheted az alábbi készülékeket:

  • iPhone 7 & 7 Plus
  • iPhone 6 & 6 Plus
  • iPhone 6S & 6S Plus
  • iPhone 6 & 5S & 5C
  • iPhone SE

Olvassa el: Az iPhone X második generációja design újításokkal érkezhet


Vezeték nélkül töltés akár egy tokban is!

Ha tartasz tőle, hogy elhagyod a vezeték nélküli vevőt vagy hogy megrongálódik esetleg használat közben, akkor neked találták ki azokat a speciális tokokat, melyekbe bele van építve a vevő, így nemcsak a telefonod, hanem a kis készülék is víz és ütésálló, ráadásul, maga a design sem elhanyagolható.

Az iPhone 8, 8 Plus vagy X készülékekhez is használható

Amennyiben a legújabb iPhone készülékek egyikével rendelkezel, akkor könnyedén megoldhatod a töltést, hiszen ezeknek már üveg hátuljuk van, így nincsen szükség vevőre, csupán egy töltőpadra, melyeket a készletünkben is megtalálhatsz és nem szükséges, hogy Apple gyártmány legyen, hiszen a Qi technológia más töltőket is támogat!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.appleking.hu/blog/iphone-vezetek-nelkuli-toltes">
Pinterest
Pinterest
Instagram

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.