A Google Fotók sok helyet takarít meg az iPhone -ban

A Google Fotók alkalmazás, amint azt neve is sugalja, a Google műhelyéből származik. Ez egy remek alkalmazás magas minőségű videók és fényképek biztonsági mentéséhez. A Google Fotók -at úgy tervezték, hogy valóban megkönnyítsék számukra a már mentett fotók böngészését és törlését iPhone -ról vagy más eszközről. Ráadásul a mentés teljesen ingyenes és nincsenek korlátozások. Ez az alkalmazás tehát könnyen és gyorsan megtakaríthatja a szükséges helyet. Azonban sokkal többre is képes.


Google Fotók – egyszerű, gyors biztonsági mentés és szinkronizálás

A Google Fotók olyan szolgáltatás, amely egyszerű és intuitív biztonsági másolatot és szinkronizációt kínál a fotókról és videókról a Google fiókjában. Ma szinte mindenkinek, aki internetet használ, van ilyen. A szolgáltatást 2015 -ben hozták létre, és azóta számos más hasznos funkciót kapott. Nem hiányozhat az egyszerű indexelés hely szerint, az alapján, hogy mi van a fotókon, arcok és egyéb szempontok szerint. A Google Fotók emellett megkönnyíti a család és a barátok közötti albumok létrehozását és megosztását egymással.

Korlátlan tárhely teljesen ingyen

Igen, ezt helyesen látja. A Google ebben a tekintetben ugyanolyan nagylelkű, mint a Jézuska. A Google Fotók alkalmazás első megnyitásakor kiválaszthatja, hogy a fotókat az eredeti felbontásban vagy jó minőségben szeretné e elmenteni. Jó minőség esetén is teljesen korlátlan a biztonsági másolat készítésére.

Eredeti minőség

Ebben a módban a Google Fotók közvetlenül a készülékről tölti le a fotók minőségét, és semmilyen módon nem optimalizálja azt. A biztonsági mentés tehát valójában 1: 1 módban történik. Ebben a módban azonban a biztonsági másolat szerepel a Google tarifában. Ha nem fizet a Google tárhelyéért, akkor 15 GB áll rendelkezésre a teljes fiókjához.

Jó minőség

A jó minőség megnevezés a felhasználót már egy kicsit manipulálja ennek a lehetőségnek a kiválasztásához. Ha úgy dönt, hogy jó minőségű biztonsági másolatot készít, a fotóit és videóit fájlméretekre tömöríti. A fotók és videók azonban nem veszítenek semmit minőségükből, és továbbra is alkalmasak nagy formátumú nyomtatásra. Ennél a változatnál korlátlan tárhelye van rendelkezésre a biztonsági mentéshez.

TIPP: iCloud Fotók alkalmazást használ, és váltani szeretne a Google Fotókra? Nagyon egyszerű. Nézze meg, hogyan kell csinálni.

Hogyan lehet fokókat áthelyezni az iCloud Fotók -ról a Google Fotók -ba

Több hely az iPhone -jában néhány kattintással

Egy új iPhone -t vásárolt, amely nem rendelkezik elegendő belső tárhellyel? Küzdenie kell a szükséges helyért? Akkor valószínűleg kénytelen nagyon gyakran áthelyezni fotóit és videóit a számítógépére vagy külső tárhelyére. Ez az egész folyamat azonban hosszadalmas és mindenekelőtt bonyolult. Ha fotóit például egy külső meghajtóra menti, amelyet a számítógépéhez csatlakoztat, akkor valószínűleg nem nézegeti túl gyakran az emlékeit…

A Google Fotók a szőnyeg alá söpörik ezt az idegesítő problémát! A “Szabad hely” gomb használatával az alkalmazás törli az összes már biztonsági másolattal ellátott fényképet az iPhone készülékről. A fotók továbbra is elérhetők lesz a Google Fotók -ban, ahol megtekintheti vagy egyszerűen elküldheti őket ismerőseinek a üzenet, Messenger, WhatsApp vagy más kommunikációs platformokon keresztül, bármikor amikor csatlakozik az internethez. Ha így szeretne helyet felszabadítani eszközén, feltétlenül törölje a fényképeket a “Legutóbb törölt” albumról is.

Rendkívül intuitív keresés

A Google Fotók első megnyitásakor azonnal észreveheti, hogy a fotók az utoljára készített képtől (felül) az régebben elkészített képekig (alul) vannak rendezve. Az oldalsávon könnyedén görgethet hónapok vagy évek között.

Amint már említettük, nagyon kifinomult kereséssel könnyedén visszatérhet az emlékeihez a Google Fotók -ban az iPhone -ján és más eszközökön egyaránt. Csak írja be, mi van a fotón (pl. pizza vagy kutya), vagy azt a helyet, ahol a fénykép készült (pl. Budapest). Az alkalmazás azonnal megjeleníti az összes releváns eredményt.

UPDATE: A Google úgy döntött, hogy 2020. június 1 -től a jó minőségű módban mentett fotók is beleszámítanak a Google 15 GB -os tárhelybe. Az összes jó minőségű biztonsági mentéssel ellátott fotó 2020. június 1. előtt nem számít bele ebbe a tárolási korlátba. Ha teljes mértékben ki akarja használni a biztonsági másolat előnyeit, akkor elő kell fizetnie további tárhelyet, amelyet más felhasználókkal is meg lehet osztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük